musetel

10 efecte vizibile ale musetelului

Musetelul este planta cea mai miraculoasa care se regaseste pe cele mai mici dealuri din jurul locuintei noastre sau in zonele deluroase de la marginea orasului, incat oricand avem de facut o vizita in afara orasului ne putem oprin cateva minute sa adunam cateva floricele de musetel. Chiar daca initial musetelul trebuie pus la uscat si apoi folosit, el are unele dintre cele mai multe efecte vizibile asupra organismului uman. Astfel, musetelul poate fi folosit in tratarea diferitelor simptome ale afectiunilor respiratorii, ginecologice sau ale intestinului.

10 efecte vizibile ale musetelului
  1. reda aspectul tenului fetei prin elasticitatea pe care le-o confera muschilor fetei.
  2. reda stralucirea parului nostru. Clatirea cu putin ceai de musetel reda stralucirea parului, iar in cazul blondelor accentueaza nuanta si culoarea parului.
  3. este un bun remediu in tratarea cailor respiratorii infundate. Infuzia de ceai de musetel si aburii calzi ai acestei plante te ajuta sa respiri mai bine si sa scapi de inflamarea cailor respiratorii.
  4. eficient in combaterea durerilor dentare. Tot ce trebuie sa faci este sa clatesti gura cu ceai de musetel si sa tii pentru cateva minute ceaiul in zona dureroasa.
  5. elimina respiratia urat mirositoare. O gargara cu ceai de musetel la cateva ore elimina bacteriile care iti cauzeaza respiratia urat mirositoare.
  6. ajuta la mentinerea unei glicemii constante si previne aparitia altor complicatii diabetice.
  7. te scapa de starile de depresie si de insomnii.
  8. calmeaza efectul de arsura al pielii dupa plaja sau dupa barbierit.
  9. stimuleaza circulatia vaselor de sange.
  10. trateaza infectiile urinare si durerile menstruale.

Consumul zilnic a unei cesti de ceai de musetel este benefic asupra sanatatii noastre incat inca din Grecia antica se folosea aceasta planta pentru a trata febra, maladiile ginecologice sau ale pielii. De la urticarie, dureri de cap, si pana la hemoroizi, ceaiul de musetel trateaza aceste simptome, deoarece are efect antispasmodic, antiinflamator, antialergic si emolient, folosit atat pentru uz intern cat si pentru uz extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *