Avantajele si dezavantajele consumului de cafea

Majoritatea oamenilor isi incep ziua cu o cafea.Cafeaua poate fi normala (cu aport de cofeina) sau decofeinizata.Cafeaua relaxeaza muschii care retin acidul gastric, astfel este recomandata persoanelor care prezinta arsuri la stomac.

Cafeaua care contine cofeina poate provoca dependenta.Aceasta poate accelera ritmul de circulatie al sangelui, asadar poate mari bataile de inima neregulate, tensiunea si pulsul unei persoane.Efectele negative apar in momentul in care este consumata in mod abuziv.Unele persoane, consumatoare de cafea intampina probleme de genul insomniilor.Un specialist recomanda consumarea a 500 de grame de cafea in timpul diminetii si cate 50-100 de grame la aproximativ.

Consumul de cafea creste presiune sangvina, agraveaza sindromul premenstrual, osteoporoza, sindromul colonului iritabil si migrenele.Asadar, in cazul in care te doare capul, evita cat poti cafeaua.De asemenea cafeaua afecteaza rezrvele de calciu din organism.

Cel mai grav efect al cafelei este considerat insomnia si stresul deoarece consumand in mod constant cafea poate fi afectat somnul de noapte.

Cofeina este un stimulent si ajuta corpul sa elibereze adrenalina si de aceea se creaza dependenta.

Cafeaua ingalbeneste dintii!

Exista si alternative: in cazul în care te confrunti cu dureri musculare, migrene sau esti nervoasa, te poii trata cu apa fierbinte. E important sa nu lasi moleseala sa te stapaneasca in lipsa cafelei, asadar se face miscare, se mananca sanatos si e nevoie de odihna in fiecare noapte cate opt ore.

Cofeina este cea care face rau, dar cafeaua decofeinizata? Se pare ca nu e niciun castig de sanatate in cazul acesteia, deoarece îndepartarea cofeinei (esenta cafelei) presupune niste procedee chimice care implică inclusiv folosirea solventilor. Mai mult, cofeina nu se poate extrage in totalitate, iar conform unor studii, s-a constatat ca aceasta poate ridica nivelul colesterolului. Deci mai bine o cafea buna, cu cofeina, dar mai rar, decat o „imitaţie”.

Cafeaua, ca si alte alimente gustoase au mai mult parti rele decat bune, majoritatea ingrasa, cresc glicemia si colesterolul, insa efectul lor nociv este strans legat de cantitatea consumata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *