Cafeaua ajuta tratarea ADHD-ului

Cafeaua este o substanta miraculoasa, in mare, multumita cofeinei. Nu zic neaparat ca e buna pentru voi, doar ca majoritatea sunteti destul de treji acum doar datorita acestei substante.

Dar asta inseamna si ca e ultimul lucru pe care ai vrea sa i-l dai cuiva care deja e prea alert – oameni care nu se pot concentra la un lucru mult si au probleme cu hiperactivitatea. Ar fi ca si cum ai turna benzina pe foc, nu? Noroc ca oamenii de stiinta au o abordare gen „sa vedem ce se intampla” care uneori se termina cu bine; astfel, au descoperit ca aceasta substanta este buna pentru durata mentinerii atentiei. Ba chiar, considera cofeina ca fiind responsabila pentru decresterea simptomelor specifice ADHD-ului pe masura ce oamenii imbatranesc, din moment ce majoritatea dezvolta o dependenta fata de cafea cand devin adulti; ne tratam accidental hiperactivitatea.

Asta n-ar trebui sa reprezinte o surpriza pentru cei care iau medicatie pentru ADHD sau cei care stiu ce este, deoarece aceasta metoda de a lupta cu focul folosind focul se foloseste deja, medicamentul Adderall, de exemplu, folosind amfetamina in compozitia sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *