Care este cel mai bun vin

Gusturile nu se discuta spune o celebra vorba. Poate ca nu insa cu siguranta ca va conta sa stii ca ceea ce alegi iti afecteaza sau nu sanatatea. Se crede ca un pahar de vin pe zi este sanatate curata, un maximum de 2 pahare pentru cazul barbatilor. Conteaza si cantitatea de vin insa si calitatea acestuia astfel ca in alegerea acestei bauturi tine cont de toate aspectele.

Un specialist in ceea ce priveste vinul iti va identifica cea mai buna alegere. Insa pe cont propriu poti opta ca anumite detalii sa faca diferenta:

  1. Producatorul. Inca de la bun inceput trebuie sa iti dai seama ca o cantitate foarte mare de vin nu are cum sa fie de calitate daca are un pret foarte mic. Producatorul se distinge pe piata de profil cu siguranta si astfel poti face o mare diferenta. In plus, daca cunosti marci care te-au incantat cu siguranta ca vei merge pe aceasta linie.
  2. Vinul rosu este superior. Cel putin dintr-un anumit punct de vedere. Se considera a fi mai sanatos pentru ca are o cantitate mai mare de antioxidanti. Strugurii din care este facut sunt cei responsabili de acest lucru insa si fermentatia in sine. Si daca tii cont de ideea de a alege un vin de calitate ar trebui sa mergi pe ideea de rosu.
  3. Nu in cele din urma cantitatea de alcool este cea care conteaza de asemenea. Cu cat are mai mult alcool cu atat are si mai mult zahar. Ori cantitatea de zahar nu ar trebui sa fie foarte mare. In general vinurile au intre 9 si 16% alcool insa treptele de inceput sunt cele care sa te intereseze. Alcoolul este din zaharul produs de la stuguri. Asa ca nu tii cont doar de silueta insa si sanatate- vinul se savureaza nu se bea ca apa dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *