Ce credeam ca este sanatos

In incercarea de a face bine, de a urma sfaturile pentru un stil de viata sanatos nu facem altceva decat sa atentam la starea de sanatate. Suna ciudat si se contrazice in concepte insa este cat se poate de adevarat. Sunt acele cazuri cand fie facem alegeri de la bun inceput un simplu mit ca ar fi sanatoase, fie le combinam de asa natura incat sa isi piarda din valoare.

Iaurtul cu fructe spre exemplu nu este ceea ce pare. Nici nu contin fructe ci coloranti si mai mult zahar. Pentru varianta 100% sanatoasa cumpara iaurt simplu si amesteca tu fructele dupa bunul plac.

Din seria de fructe, ai impresia ca toate sunt complexe in vitamine si drept urmare sunt o alegere sanatoasa. Insa cand vine vorba de cele uscate zaharul pe care il contin va impune un consum moderat fata de variantele fresh. Contin mai mult zahar si sulf pentru a rezista mai mult pe rafturi insa asta nu te ajuta pe tine sa tii cont de un ritm sanatos.

Cand vei pofti la o salata nu te increde ca este cea mai buna alegere. Acele salate asezonate cu dressing, ou, bacon si multe alte tipuri de carne nu sunt un meniu lipsit de calorii. Dressing-urile adauga si ele un plus pentru a schimba categoria in care se incadreaza salatele.

Dulciurile fara grasimi sunt o alegere buna ai crede cand ai nevoie sa respecti un anumit numar de calorii pe zi. Insa nu poti considera astfel de deserturi ca fiind alegeri inspirate de vreme ce acestea contin foarte mult zahar ce inlocuiesc grasimile.

Iar cand vine vorba batoanele cu cereale sau bauturile cu vitamine ambele vin cu o cantitate prea mare de zahar sau fructoza dupa caz deci in incercarea de a oferi ceva bun organismului dai peste alte excese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *