Ce e prea mult strica- consumul de cafea trebuie limitat

Pe principiul „ce-i prea mult strica” ajungem la concluzia ca trebuie sa fim echilibrati. Consumul de cafea spre exemplu este pentru multi un ritual al fiecarei dimineti. Si din gresala de a bea cafea cand organismul se energizeaza singur dupa care intervine nevoia de a suplimenta cu doza o cantitate prea mare de cafea iti poate provoca stari diverse.

Cand prea multa cafea se consuma nu este exlus sa auzi voci. Suna ciudat si parca din filmele cu cei posedati sau cu probleme. In realitate, asa cum spune si cercetatorul de la Universitatea din Melbourne care a realizat in studiu in acest caz totul se poate datora unui consum prea mare de cafea. Cu 5 cani baute intr-o zi nu este anormal sa auzi lucruri care de fapt in realitate nu exista.

De ce insa consumul de cafea atenteaza la devoltarea osteoporozei? Pentru ca iti consuma din cantitatea de vitamina D si din calciu. In timp un consum prea mare de cafea ar putea sa afecteze nivelul acestor vitamine, esentiale pentru oase, pana cand acestea sa ajunga sa se macine, dezvoltandu-se boala numita osteoporoza.

Mai mult decat atat, un consum exagerat de cafea afecteaza si ficatul. In conditiile in care urmezi tratamente cu analgezice este cu atat mai rau. Si pentru cei care se stiu deja cu boli de inima sau cu un ritm cardica nu tocmai normal consumul prea mare de cafea accentueaza astfe de stari, creste tensiune si in timp se pot dezvolta tot felul de boli de inima.

Cat despre clasicul efect de insomnie se stie ca acea licoare maro colorata te tine treaz astfel ca in functie si de ora la care servesti o cafea insa si de cantitatea ei ai putea sa te confrunti cu insomnie in toata regula.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *