einstein

Ce nu stiai despre Einstein

Cei mai multi oameni sunt de acord atunci cand vine vorba ca cel mai celebru om de stiinta a fost Albert Einstein. Asemeni altor celebritati, si in cazul lui Albert Einstein exista cateva lucruri fascinante despre viata sa, lucruri care au fost uitate sau denaturate de-a lungul timpului. Nu este nevoie sa stii fizica sau sa ai doctorat in stiinta pentru a intelege cele mai uimitoare aspecte din viata lui Einstein.

Einstein nu a esuat in liceu. De fapt, savantul era atat de bun la matematica incat facea calcule la varsta de 12 ani, cu trei ani mai repede decat cand era normal. La varsta de 15 ani, acesta a sris un eseu care a devenit baza muncii sale de mai tarziu- teoria relativitatii. Mitul conform caruia Einstein a esuat in liceu se datoreaza diferentelor de sistem de invatamant dintre scolile germane si cele elvetiene, astfel ca sistemul de notare din Elvetia a facut ca acesta sa ajunga de la cel mai bun la cel mai prost- in teorie.

Inventiile sale

In timpul vietii sale, Einstein a fost acreditat pentru mai multe inventii, inclusiv pentru frigiderul Einstein pe care l-a inventat impreuna cu colegul sau fizician, Leo Szilard. Spre deosebire de frigiderele normale, cel a lui Einstein nu folosea electricitate. In schimb, acesta racea mancarea prin intermediul unui proces de absorbtie care folosea schimbarile de presiune dintre gaze si lichide.

De asemenea, Einstein a mai inventat o pompa si o bluza. Astfel, bluza avea doua seturi de butoane cusute paralel: un set de butoni facea ca bluza sa se potriveasca pe o persoana slaba, in timp ce celalalt set era potrivit pentru persoanele mai grase. Astfel, un daca un om slab cumpara bluza Einstein si intre timp lua in greutate, bluza continua sa se potriveasca, asa ca nu era nevoie de o noua achizitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *