Ce trucuri folosesc restaurantele

Fara sa iti dai seama restaurantele si nu numai se folosesc adesea de tot felul de trucuri pentru a te atrage sa consumi mai mult. Fie ca tine de intentia lor de a scoate in evidenta specialitatea casei fie ca tine de trucuri pentru a consuma produse mai scumpe exista clar o maniera inteligenta care te provoaca sa alegi ceea ce poate nici nu aveai de gand.

Iata cateva din acele trucuri:

  1. Pentru a te face sa alegi anumite produse vei gasi in meniu plasate strategic acele produse scumpe pentru ca intr-o nota de comparatie sa consideri ca ai alege mai bine ce este mai ieftin. De fapt poate fi vorba de ceea ce exact iti pot oferi cand au disponibila doar o lista scurta de ingrediente.
  2. Te fac sa te simti bine. Pana la urma scopul tocmai acesta este cand iti cauti o sursa de relaxare. Si se pare ca si muzica de fundal va conta; studiile arata ca muzica clasica ii face pe participantii la masa sa consume mai  mult in timp ce muzica pop este cea care scade aceste sanse cu cateva procente.
  3. Coltul din drepta sus este cel mai „cautat”. In orice caz cand citim ceva aceasta parte ne iese in evidenta astfel ca in meniuri asta va fi ceea ce ne vom dori cel mai adesea sa alegem.
  4. Preparatele sunt scrise in limba de origine. Asta suna mai interesat si mai apetisant pentru altii caci ti se induce ideea de mancare din exact acea zona culturala. Si cand vine vorba de preparatele romanesti spre exemplu, cele ale locului cum se spune se vor introduce si anumite expresii menite sa atraga mai mult; spre exemplu se asociaza termeni populari, ca la mama acasa, ca la tara, ca la bunica etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *