Cele mai sanatoase variante

Ce ai alege intre legumele de pe raft si cele congelate? In marea majoritate a cazurilor alegerea este mai cu seama pentru cele fresh caci ai impresia ca sunt si cele mai sanatoase. Insa ai putea sa ai in vedere faptul ca legumele congelate sunt o alegere mai buna de vreme ce nu stau pe rafturi prea mult ci trec prin faza de ambalare imediat dupa culegere si prin metoda de inghet se vor pastra proaspete 100%.

In randul alegerilor sanatoasa sunt trucuri si aspecte care te vor surprinde insa in egala masura care sa te ajute sa tii mai mult cont de ceea ce alegi si sa ai grija de sanatate. Ce-i drept pentru fiecare leguma in parte exista mereu o alta varianta mai buna:

  • Rosiile sunt indicate de consum mai bine gatite. S-a demonstrat astfel ca in aceasta maniera organismul va absorbi mai bine licopenul, cel care ajuta ca celulele canceroase sa fie inhibate practic, deci cele care vor preveni aparitia cancerului.
  • Ardei gras, mai bine crud. S-a constatat ca daca acestia se vor prepara termic la peste 180 de grade isi pierd din continutul nutritiv si mai ales din vitamina C pe care o contin.
  • Spanacul, crud. Sau in orice fel insa nu gatit prea mult. Usor aburit in schimb caci nu suntem iepurasi iti vor asigura cantitatea optima de calciu, fier si magneziu pe care le includ. In aceeasi categorie se gaseste si broccoli, cel care isi pierde din proprietatile cancerigene cand este gatit intens.
  • Sfecla este si ea indicata sa se consume cruda. Pentru ca astfel isi pastreaza toate proprietatile. Se pare ca cel putin cand vine vorba de nivelul de acid folic cand sfecla este gatita isi pierde cel putin 25% din aceasta cantitate.
  • Ciupercile in schimb sunt mai bune cand sunt gatite, cand sub efect termic de orice fel isi cresc cantitatea de potasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *