teama avion

Cum invingi teama de zbor

Prima experienta de orice fel aduce o teama poate si fireasca mai ales ca totul este de o necunoscuta care te da peste cap. Nici nu stii la ce sa te astepti practic. Asadar, teama de zbor se justifica cel putin dintr-un anumit punct de vedere. Ce nu pare a fi totusi normal tine de o frica ce se continua mereu si mereu.

Pana sa intervina si obisnuinta care sa te faca sa uiti de frica tine cont de faptul ca teama de zbor se poate invinge cu cateva trucuri. Practic trebuie sa iti pacalesti mintea si sa te ditragi de la teama. Ai putea incerca sa:

  1. Asculta de ceea ce insotitorii de zbor iti spun si iti induca. Mai ales ca sunt informatii vitale ai putea sa stai mai mult focusat pe asta. Poti chiar sa mentionezi ca ai o frica de zbor si ca iti doresti sa fii in raza directa a unui insotitor de zbor chiar si cand acesta sta pe scaun.
  2. Alege locul inteligent. Daca stai in zona de aripa turbulentele se simt mai tare. Daca stai la geam inaltimea iti alimenteaza frica. Daca stai pe scaunul din mijloc te vei simti calustrofob. Daca stai in primul rand chiar langa iesire numai cand auzi insotitorii de zbor cum explica- in caz de nevoie persoanele din fata trebuie sa ajute- ti se face rau. Asa ca alege un scaun de margine.
  3. Focuseaza-te pe resipirat. Exercitiile de asa natura te ajuta sa te mentii calm si asta pentru ca tii sub control si secretia de adrenalina care iti da acea stare de panica. Respira si fa asta repetat cu concentratie maxima pe modul in care faci asta.
  4. Notitele te-ar putea ajuta de asemenea. Asta inseamna ca in acele momente de panica sa stii ce urmeaza. Respira, fii calm, deschide o carte, gandeste pozitiv etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *