toamna

Cum te imbolnaveste toamna

Toamna, sezon mai rece, nu este tocmai prielnica pentru toata lumea si mai ales pentru cei sensibili. Este perioada in care alergiile revin si nu numai, perioada in care racelile sunt la ordinea de zi. Insa de vreme ce cunosti care iti sunt riscurile poti sa te feresti de ele cu mult mai bine.

Nu uita de faptul ca incep scolile, este perioada in care cei din jur racesc foarte des si se transmite totul pentru ca nu se tine cont de aerisirea spatiilor. Ti se pare cam rece asa ca preferi sa nu mai deschizi geamurile insa asta va insemna sa respiri acelasi aer, ceea ce te imbolnaveste fara doar si poate.

Se adauga si faptul ca mucegaiul este parca mai prezent ca niciodata asadar se pare ca si acesta poate fi cel care iti declanseaza o stare alergica sau mau rau accentueaza ceea ce este deja prezent si evident. Tinand cont de aceste aspecte este cert faptul ca ai nevoie de o igiena mai accentuata pentru a limita se pare actiunea acelor factori care declanseaza totul.

Somnul prea scurt este de asemenea o problema de adaptare. Ce se intampla de fapt. Pe timp de vara esti obisnuit sa petreci mai mult timp afara, sa iesi mai des si cum ziua este mai lunga iti si permiti asta. Insa venirea unui nou sezon si de data aceasta rece implica se pare nevoia de a te readapta asadar tine cont ca nu mai poti sa petreci acelasi timp ca inainte.

Dar poate ca cel mai neplacut lucru tine de faptul ca temperaturile oscileaza. Se intampla ca diminetile sa fie foarte reci insa pe parcursul unei zile sa creasca temperatura chiar si peste 15 grade. Practic te vezi intre doua sezoane astfel  ca este destul de usor sa racesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *