Un CV complet este cel care iti aduce mai multe sanse la angajare. In momentul in care observi un CV bogat ai mai multa incredere in cel din fata ta. Desigur, as nu se confunda cantitatea de informatie cu calitatea insa conteaza sa ai de ce nu si o scrisoare de intentie cat si o recomandare.
Clasica intrebare „de ce ai plecat de la fostul locul de munca” isi va gasi raspunsul intr-o recomandare a celor cu care ai lucrat pana la un moment dat. Insa dincolo de partea formala se pune intrebarea, fireasca, de ce ai avea nevoie de o recomandare. Studiile au aratat ca astfel de recomandari arata doar in masura de 13% cum se comporta un angajat. Cu toate acestea peste 45% din angajatori pun pret si pe acest aspect.
Sa nu uitam ca totul tine de alegerea angajatului. Acesta isi va alege ce angajator sa ii fie persoana de contact pentru o eventuala recomandare astfel ca din start nu exista un echilibru perfect al informatiilor neutre pe care un angajator le doreste. Altii se tem ca ar putea sa fie vorba la mijloc de posibile acuzatii de defaimare, printre altele, astfel ca nu isi permit sa pastreze un echilibru, sa mentioneze atat fapte favorizante cat si cele mai putin placute.
Intr-un astfel de context specialistii vin cu o completare. Pe principiul ca o persoana este buna pentru o anumita sarcina insa nu poate fi la fel de bun in alte aspecte recomandarile vor spune despre comportamentul si eficienta unui angajat doar intr-un anumit context; cel vechi, intr-o formula total diferita astfel ca nu va fi de mare ajutor pentru actualul angajator astfel de informatii.
Undeva intre ciocan si nicovala este clar ca un agajator va verifica istoricul unei persoane insa asta nu inseamna de fiecare data o asigurare a faptului ca persoana respectiva este capabila pe viitor pe un anumit segment.