cannabis-ilegal

De ce e ilegal cannabis-ul?

Incercarea de a ne da seama de ce cannabis-ul este ilegal este ca si cum am fi in cautarea Sfantului Graal sau a fantanei tineretii, din moment ce aceasta planta este judecata degeaba. America este o tara care si-a scris initial declaratia de independenta pe canepa, si totusi canepa este ilegala. America este construita datorita industriei de canepa, dar daca esti prins ca detii asupra ta canepa, esti inchis. Ceea ce e chiar si mai ridicol consta in faptul ca Guvernul American va nega faptul ca marijuana are proprietati medicinale benefice, dar cu toate acestea detine brevete pentru utilizarea medicala a cannabis-ului.

Canepa, marijuana, cannabis

Acum, daca ai devenit confuz citind termeni ca „marijuana”, „cannabis” sau „canepa”, hai sa ne lamurim: toate reprezinta acelasi lucru. Canepa se refera la tulpina plantei, care pana in anii 1930 a reprezentat un aspect important al economiei Americii. De asemenea, era si legala.

In primele momente ale coloniilor americane, canepa era o cultura necesara in unele locuri. Motivul pentru care canepa era viabila din punct de vedere economic a fost din cauza scalvilor. Este o planta extrem de dura de procesat, iar dupa ce sclavia a luat sfarsit in anii 1860, industria de canepa a inceput sa inregistreze un declin. Canepa a continuat sa fie utilizata si era si legala. Apoi, in anii 1930, o masinarie noua, numita Decorticator, a facut prelucrarea de canepa un proces mult mai usor si astfel, interesul fata de aceasta planta a renascut. Guvernul a acceptat o noua lege a productiei de canepa, insa au inceput sa circule stiri cum ca „marijuana ii face pe negri si pe mexicani sa violeze femeile albe”.

Au trecut mai bine de 80 de ani de atunci si marijuana continua sa fie ilegala. In realitate, marijuana nu prea are multe de-a face cu canepa- marijuana fiind un cuvant care, original, descria o forma mai exotica de tabac mexican. Cannabis-ul, in schimb, este format din combinarea a 160 compusi diferiti, numiti cannabinoizi. Unul din acestia este responsabil pentru starea de „high” care apare in cazul oamenilor care fumeaza iarba, ceilalti compusi nu au proprietati psihotropice.

De ce ilega iarba pana la urma?

Simplu. Bani. Gandeste-te cat de multi bani ar pierde companiile farmaceutie daca marijuana s-ar legaliza: o planta care creste natural, nu necesita intretinere foarte multa si este si extrem de benefica in lupta cu diverse boli. Astfel, a fost legalizata marijuana medicinala, care e tot marijuana, numai ca se vinde in farmacii la suprapret si, daca stam bine si ne gandim, este si procesata in cine stie ce moduri, asa ca nu e chiar atat de naturala cum o gasim afara. Cu toate ca scopul companiilor farmaceutice este acela de a ne face bine pe noi, oamenii, medicamentele sunt facute in asa fel incat tot noi sa ne imbolnavim. Daca nu ar mai exista bolnavi si toata lumea ar fi sanatoasa, farmaciile din ce ar mai trai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *