De ce trebuie sa curatam hotele?

Curatarea hotelor este un lucru pe care trebuie sa il facem obligatoriu pentru a evita consecinte dezastruoase. In institutii, curatarea hotelor profesionale este obligatore prin lege. Hotele aduna depuneri masive de grasime care pot provoca incendii sau in unele cazuri chiar explozii.

Grasimea se topeste si devine extrem de inflamabila, putand lua foc in prezenta celei mai mici surse de flacara.

 

Hotele profesionale necesita curatare din partea firmelor de curatare hote. Acestea trebuie curatate in intregime si cu ajutorul unei aparaturi mai sofisticate. Se incepe intai si se curata tubulatura, apoi se trece la curatarea filtrelor si in final curatarea ventilatorului si a filtrelor de aluminiu a hotei dar  si a exteriorului hotei.

Este crucial ca hotele, sistemele de evacuare al aerului viciat, sa fie curatate des. In felul acesta veti avea parte de o multime de beneficii, atat din punct de vedere al sigurantei dar si al sanatatii.

 

Grasimile depuse in hote sunt ingrozitoare, atrag microbi si gandaci care va pot contamina preparatele pe care le gatiti in bucatarie. Exista doua tipuri de grasimi care se depun in hote voastre:

  1. Primul tip sunt grasimile in stare lichida. Grasimile acestea sunt foarte periculoase, se topesc usor chiar si la temperatura mica. Au grad mare de inflamabilitate.
  2. Al doilea tip sunt grasimile de tip ceara, care mai sunt cunoscute si sub numele de grasimi vegetale sau grasimi in straturi. De aceste grasimi trebuie sa va fie cel mai frica. Ele sunt cele mai inflamabile grasimi.

Este important de stiut ca tubulaturile sau hota nu trebuie sa fie mascate in niciun fel cu tavane false sau orice alte modalitati. In spatiile dintre masca si aparatura se pot crea acumulari periculoase de gaze. Aceste gaze prezinta un risc foarte mare si pot duce la explozii.

 

Curatati hotele o data la sase luni si nu veti avea niciun fel de problema. Pentru aparatura din restaurante, acest termen variaza. In zonele unde se prepara mancare frecvent, de multe ori este nevoie ca hotele sa fie curatate mult mai des. Pentru restaurante sau cantine, perioada de curatare poate varia si pot fi curatate o data la doua saptamani, pana la o data la trei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *