cabinet

De ce un implant dentar?

O alimentatie nesanatoasa, cu un consum bogat de alimente imbibate cu chimicale pot cauza sangerari ale gingiilor, inflamatii ale acestora, dureri dentare, carii, abcese, care in cele din urma necesita un consult si un tratament stomatologic.

Un consult stomatologic este necesar pentru a diagnostica nivelul de degradare al gingiilor si al danturii, astfel incat sa ne bucuram de un zambet sanatos si frumos. Degradarea dintilor in ritm accelerat conduce la pierderea acestora si necesita masuri chirurgicale pentru refacerea acesteia. Imkplanturile dentare presupun refacerea dentitiei prin introducerea radacinilor artificiale pentru noii dinti, sub forma unor piese de titan pe suprafata arcadei dentare.

Cand de apeleaza la un implant dentar, de cele mai multe ori, scopul acestuia este de a construi un os suplimentar in sinusul maxilar, pentru a sprijini un noul dinte. Inainte de a apela la un sinus lift, medicii stomatologi recomanda o diagnosticare in prealabil si urmarea unui tratament cu antibiotice pentru a reduce riscul de infectii si a conferi o siguranta a procesului de implantare dentara. Cei mai multi medici stomatologi spun ca varsta nu este un impiediment atunci cand optezi pentru un implant dentar, doar ca pacientul in cauza necesita o serie de analize inainte de efectuarea acestuia, pentru a nu suferi reactii adverse la produsele si anestezicul utilizat in procesul de implantare.

Implantul dentar prezinta avantajul ca se apropie cel mai mult de aspectul unui dinte natural si mentine osul in limite estetice si functionale optime. Un alt atuu al implantului dentar este ca imunatateste masticatia, fizionomia, pentru ca este rezistent si durabil, iar costurile unei astfel de interventii nu sunt foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *