Membru ISIS

ISIS: Statul islamic

ISIS este o grupare de extremisti islamici care controleaza momentan regiuni din Siria si Irak; dupa unele surse, acestia s-ar afla in control si in zone din Libia si Nigeria. Scopul lor este de convertire a restului populatiei la islamism si controlarea tuturor musulmanilor din lume. Pe de o parte, lucrurile le merg bine, controland cateva regiuni mari din Irak si Siria, decapitand civili non-musulmani, jurnalisti si oricine le sta in drum. In cultura musulmana nu se accepta reprezentarea … hmm, pai, a mai nimic. Cultura acestora interzice reprezentarea lui Allah, a lui Mohamed, a profetilor islamici si a rudelor lui Mohamed, a oamenilor comuni, a animalelor … De aceea, daca ati intrat intr-o moschee vreodata, ati observat ca aceasta este dominata de tot felul de figuri si figurine, fara picturi care sa infatiseze orice cat de cat omenesc sau uman. Unii accepta unele reprezentari, insa nu si acesti extremisti, evident. De aceea, au distrus cu bombe, excavatoare, tarnacoape sau cu mana monumente si chiar orase antice intregi, deoarece prezentau ziduri din acele vremuri decorate cu diferite elemente care nu se incadrau in viziunile acestor teroristi. Regulile lor au ajuns atat de ridicole incat au ajuns sa interzica si muzica muzicienei americane Madonna, considerand ca aceasta contravine credintei musulmane.

Numele de ISIS provine de la prescurtarea din limba engleza a denumirii Islamic State of Irak and Syria (Statul Islamic din Irak si Siria). Aceasta organizatie mai este denumita si Statul Islamic din Irak si Levant, Statul Islamic din Siria si Levant sau, mai pe scurt, Statul Islamic.

Dupa cum spuneam la inceputul postarii, lucrurile le merg bine, nu putem contesta. Pe de alta parte, grupurile musulmane resping acestea ordine pe care vor s-o impuna, considerand ca fac mai mult rau. De asemenea, nu doar statele europene se opun aliantei, ci si statele din jurul „statului”, precum Arabia Saudita si Turcia. Miroase a conflict militar foarte mare, in curand, din care speram sa iesim castigatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *