Vrei sa divortezi insa nu vrei sa mai stai fata in fata cu fostul sot/fosta sotie? E de inteles. Asa ca un judecator din New York a hotarat zilele acestea ca hartiile de divort trimise prin Facebook sa fie acceptate, in ultima instanta.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie?

Ellanora Baidoo si Victor Sena Blood-Dzraku s-au cununat civil in 2009, dar relatia lor s-a destramat dupa ce Blood-Dzraku nu si-a tinut promisiunea de a avea o nunta traditionala ghaneza. Ca urmare, casnicia nu a fost consumata si cei doi nu au mai apucat sa locuiasca impreuna; cu toate acestea, barbatul refuza sa divorteze. Acesta a pastrat legatura cu sotia lui prin telefon si retele de socializare, iar hartiile de divort nu-i pot fi inmanate deoarece nu are o adresa fixa si nici un loc de munca fix. Femeia a angajat si un detectiv particular pentru a-l gasi pe acesta si a-i da actele, insa nici acesta nu a reusit.

Disperata, Baidoo i-a cerut unui judecator din New York permisiunea de a-i trimite lui Blood-Dzraku hartiile de divort prin aplicatia Facebook Messenger. In mor normal, hartiile de divort trebuie servite in persoana, dar tinand cont de evazivitatea lui Blood-Dzraku, judecatorul a aprobat apelul lui Baidoo.

Acest lucru face mediul Facebook-ului unul legal prin care hartiile de divort pot fi servite – nu doar pentru acest cuplu, ci pentru toate cuplurile din stat. Din momentul in care s-a realizat un precedent legal, oricine poate apela la Facebook pentru a-si trimite hartiile de divort.

Cred ca e cam cazul ca avocatii de divort sa inceapa sa se reprofileze.

Published by admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *