Lucruri pe care nu le stii despre ceapa

In mai toate mancarurile ceapa este de baza. Marii chefi spun ca zinic in bucatariile marilor restaurante se consuma kilograme de ceapa. Nu este de mirare avand in vedere ca gustul sau innobileaza mancarea. Cu toate acestea doar mirosul se pare ca este cel care sa deranjeze.

Prea putine stim despre ceapa si pe cat de surprinzator pe atat de adevarat iata ce ar trebui sa stii despre ceapa:

  • Este buna pentru digestie. Sa tii minte ca are in continutul sau fructooligozaharid este prea greu. Te poti insa rezuma la faptul ca are un probiotic care sa te ajute sa digeri mai bine mancarea si in plus favorizeaza acele bacterii bune, benefice in stractul digestiv. 
  • Daca pentru oameni este un deliciu, pentru caini este un inamic. Asa se face ca ceapa distruge globulele rosii din sange si provoaca anemie. Desigur, s-ar necesita cantitati destul de mari pentru asta insa este bine de stiu ca unui caine nu ii prieste ceapa.
  • Studiile arata ca ceapa are in componenta sa substante ce favorizeaza nivelul de imunitate fata de anumite tumori. Este considerata asadar cea care te fereste pe termen lung de aparitia unor forme de cancer.
  • Este antifungica si antibacteriana si printre altele te ajuta sa scapi si de candida.
  • Pentru cei care au retentie de apa se poate ca ceapa sa fie un remediu eficient. Asa cum si cei care sufera de candida au printre altele si aceasta problema.
  • Ceapa a fost mereu o solutie pentru diverse situatii. Asa se face ca in Egiptul Antic ceapa era hrana de baza pentru cei care munceau pentru construirea piramidelor, datorita faptului ca ceapa intareste musculatura. Mai mult decat atat chiar si gladiatorii erau hraniti cu ceapa, pentru a fi mai puternici.
  • Desi o forma rudimentara de a te pastra departe de piscaturile de insecte ceapa este utila si in acest sens.

Cate dintre acestea le cunoaste lumea? Prea putine se pare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *