katrina

Meteorologul de serviciu

katrinaUn meteorolog a reusit sa emita o avertizare meteo mai neobisnuita, total diferita de ceea ce vedem la televizor la buletinele meteo, incercand sa descrie situatia care va urma dupa impactul Uraganului Katrina.

Avertizare meteo

”Urgent – Buletin Meteo. Sunt asteptate pagube considerabile… Katrina, un uragan foarte puternic, cu o forta fara precedent, egala, fara nici o indoiala, cu cea a uraganului Camila din 1969. Peste jumatate din zona nu va fi locuibila timp de mai multe saptamani, probabil mai mult timp. Cel putin jumatate din casele cele mai solide vor avea fisuri in pereti si pe acoperisuri. Acoperisurile unor case din lemn de nuc vor fi smulse, aceste case urmand sa ramana foarte avariate, chiar distruse. Majoritatea cladirilor industriale vor ramane fara acoperisuri si nu vor mai putea functiona. Toate casele joase contruite din lemn vor fi complet distruse, iar cele din beton vor suferi distrugeri importante, inclusiv la pereti si pe acoperis. Cladirile de birouri sau de locuit inalte vor balansa periculos. Unele se vor prabusi total. Toate ferestrele vor fi spulberate. Fragmente rezultate din cauza distrugerilor vor fi imprastiate peste tot, inclusiv […] aparate electrocasnice sau vehicule. Masinile sportive si camioanele vor fi mutate din loc. Obiectele luate de furtuna vor cauza alte pagube. Oameni, animale domestice si salbaticiuni vor muri daca se vor afla in calea furtunii.

Curentul electric va fi intrerupt timp de mai multe saptamani. Majoritatea stalpilor electrici si transformatoarelor vor fi scoase din uz. Nivelul de trai la un standard modern nu va mai fi posibil din cauza intreruperii livrarilor de apa.. Un buletin de alerta de uragan este emis atunci cand rafale de vant sustinute apropiate de forta unui uragan sau rafale de vant constante care au intensitatea sau peste intensitatea unui uragan vor avea loc cu certitudine in urmatoarele 12 sau 24 de ore.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *