Motive in plus sa faci sport

Inca nu avem acel nivel de educatie care sa ne duca pe drumul sanatos al modului in care ne traim viata, incluzand se pare si sportul. Credem ca este ceva optional si ca totul vine din faptul ca alegem o activitate care sa faca sa ne simtim bine insa nu se aplica pentru toata lumea aceeasi teorie.

De fapt sportul are numeroase avantaje pentru toata lumea asta daca stim sa beneficiem de ceea ce are sa ne ofere. Lasand lenea la o parte si orice fel de scuza ai toate motivele sa incepi sa faci sport:

  • Starea de bine se numara printre primele si cele mai notabile efecte ale sportului. Nu multi stiu asta insa se pare ca sportul este cel care produce endorfine in organism, de altfel si hormonii care ne fac sa ne simtim bine. Asa ca la fiecare sesiune de efort fizic, indiferent cat de lunga sau scurta, avem o stare de bine ce vine la pachet.
  • Starea de somn. Nu numai faptul ca te simti bine este ceea ce poate deveni marele tau avantaj ci pur si simplu si starea de somn ce ti se induce. Cand nu iti consumi energia intr-un mod suficient este de la sine inteles ca vei avea parte de un somn tulburat total. Asa ca sportul este cel care iti aduce de asemenea si un somn mai bun.
  • Ca sa nu mai amintim ceea ce inseamna calitatea vietii si a unor obiceiuri pe care le deprinzi sportul este de asemenea cel care te ajuta sa iti cresti stima de sine. Poate ca unii nu isi dau seama insa prin simpla idee ca ai atins un obiectiv propus sa spunem este suficient cat sa te faca sa te simti mai bine.
  •  Nu in cele din urma conteaza si nivelul de stres ce este diminuat cand sportul face parte din viata ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *