„Pacate” zilnice – cum iti afectezi sanatatea fara sa stii

Te mai intrebi cum ai ajuns sa fii intr-o forma asa proasta. De fapt nu este de mirare pentru ca esti acum in acest punct. In fiecare zi gresesti si uneori nici nu iti dai seama cum. Afla care iti sunt „pacatele” zilnice din acest punct de vedere.

  1. Orele de somn. Se crede ca nu cantitatea ci calitatea conteaza asa ca ideea de 8 ore de somn pe noapte te face sa fii stresat ca nu ai dormit cat ar fi trebuit. De fapt poti dormi si 20 de minute si sa te simti deja implinit si gata de treaba. Conteaza sa respecti un program, sa ai o rutina a somnului si sa fie somn de noapte.
  2. Ritualul de a te spala pe dinti. Unii cred ca trebuie sa foloseasca apa ca si clatire. Expertii spun ca asta diminueaza din efectul pastelor de dinti. Asa ca inainte de a te spala evita sa adaugi apa care ar putea dilua sa spunem pasta. De asemenea se crede ca jumatate de ora dupa ce te-ai spalat pe dinti ar trebui sa fie timp de pauza pana cand sa consumi sau chiar sa bei ceva.
  3. Activitatea de dupa cina. Se crede ca dupa masa trebuie sa stai. De fapt in timpul zilei nu prea ai sansa asta, asa ca dupa cina iti permiti sa stai mai mult. Nu e de mirare ca ai avea mai multe sanse de a te ingrasa. Asa ca se recomanda sa fii activ desi nu intr-un mod exagerat. Cel putin cand vine vorba de o scurta plimbare ar trebui sa profiti de timpul liber si sa ajuti digestia mai mult decat naturalul o face.

Sunt poate lucruri mici care fac o mare diferenta asa ca se ajungi in evitabil la punctul in care iti afectezi calitatea ingrijirii si mai cu seama calitatea modului in care iti pastrezi starea de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *