planta

Plante pe care sa le ai in preajma

Se stie ca plantele sunt utile, benefice pentru starea pe care o avem. Au rolul de a purifica aerul insa dincolo de acest aspect, cel mai adesea cunoscut de altfel, sunt si cele care iti induc o stare de bine, stimuleaza creativitatea si optimismul. Asa ca, din lista acelor plante pe care sa ti le doresti in preajma ta se numara:

  1. Aloe Vera. Este planta care purifica aerul in general insa in mod special capteaza acele emanatii de la vopsele, de la substante chimice pe care le folosesti pentru a curata in casa. Se stie ca nu este tocmai indicat sa ai geamurile inchise cand cureti casa si cand folosesti produse de curatat, de la detergenti pentru podele si pana la cele care elimina petele, mucegaiul si asa mai departe. In plus, aceeasi planta calmeaza durerile si nu este prea greu de intretinut. Are nevoie de multa lumina si nu de prea multa apa. Ingrijirea ei este minima insa efectele sale benefice sunt multiple.
  2. Azaleeea se prea poate sa ti-o doresti tot din aceleasi motive, de a curata aerul. Are si ea nevoie de lumina insa mai indicat este sa o folosesti in spatii mai inchise precum o pivnita pentru a te asigura ca zona este una oxigenata cum trebuie.
  3. La polul opus este crinul. Nu are nevoie de lumina ci dimpotriva are nevoie de mai multa umbra si cere sa fie udata saptamanal. Aceasta planta este atat de benefica intrucat capteaza se pare vaporii chimici din incaperi, de la tricoloretilena la toluen si xilen.
  4. Gerbera iti poate infrumuseta zona in care tii masina de spalat. Asadar, planta va putea sa iti purifice aerul de vaporii de la detergenti de orice fel ai folosi.
  5. Limba soacrei cere in special umiditate. Nu are legatura cu realitatea ca si denumire ci este o planta care poate sa curete aerul din incaperi si pentru ca in baie folosesti de toate ai putea alege sa o lasi acolo mai ales pentru ca umiditatea este necesarul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *