Sfaturi pentru achizitionarea unui laptop

50055

Ai putea sa-ti iei smartphone-ul pretutindeni si sa-ti folosesti tableta in timp ce te intinzi in pat insa cand e vorba de treburi serioase, categoric vei avea nevoie de un laptop. Laptopurile ofera tastatura fizica pentru o tastare mai rapida; sunt mai bune pentru multitasking si ofera putere mai mare in cazul folosirii programelor de editare video etc. Mai mult decat atat, jocurile cele mai noi pot fi jucate doar pe un laptop performant. Asadar, ce tip de laptop ar trebui sa cumperi.

Exista o varietate de laptopuri ieftine de diferite marimi, cu diferite dotari iar alegerea unui laptop bun devine astfel o provocare. Tocmai din acest motiv trebuie sa-ti intelegi mai intai nevoile. Pentru a lua decizia corecta, doar urmeaza sfaturile urmatoare.

1. Ce vrei sa faci cu laptopul pe care il comperi?

De toate: Daca vrei sa faci cate un pic din toate si planuiesti sa imparti laptopul cu diferiti membri ai familiei tale poti considera sa achizitionezi cam orice laptop de 15 inch. Ai grija sa aiba un procesor intel si minim 2 GB RAM.

Business/Productivitate: Cand lucrezi si calatoresti mult sau esti student, scopul tau este sa scrii si sa editezi diferite texte, sa manipulezi si sa realizezi prezentari. Ai nevoie de un laptop cu un design durabil, o tastatura buna si un ecran pe masura.

Gaming: Daca vrei sa te joci, ai nevoie de laptop cu un procesor de la i7 in sus, placa video dedicata, un ecran cu o rezolutie HD si … un pic mai multi bani pentru o astfel de investitie.

Creativ/profesional: Daca editezi filmulete, fotografii, daca esti designer, arhitect, programator, editor imagine, ai nevoie de un laptop cu un procesor puternic, grafica buna, hard SSD si un ecran cu o rezolutie foarte buna.

2.Alege marimea potrivita

Trebuie sa te decizi si in cazul marimii laptopului, in functie de portabilitatea de care ai nevoie.

intre 11 si 12 inch: Cele mai mici, mai subtiri si mai usoare sunt laptopurile intre 11 si 12 inch. Nu cumpara un laptop cu marimi de genul daca nu vrei o tastatura mica si un ecran mic.

intre 13 si 14 inch: Laptopurile cu marimi intre 13 si 14 inch ofera un balans intre portabilitate si marime acceptabila. Cu o tastatura generoasa si un ecran bun, laptopurile din aceasta categorie sunt usor de tinut pe brate.

15 inch: Cele mai populare laptopuri sunt cele de 15 inch. De obicei, raportul calitate-portabilitate-pret este unul din cele mai bune in cazul acestor laptopuri.

intre 17 si 18 inch: Daca preferi un laptop intre 17 si 18 inch, vei avea parte de un ecran mare, procesare puternica si cel mai probabil un ecran HD superb.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *