Securitate si siguranta
Alegerea unui pantof medical se face respectand regulile de siguranta si de securitate si anume: talpa nu inalta, inchisi in fata, material confortabil, comoditate, culoare acceptata de codul vestimentar medical si non-alunecosi.
Cel mai importnat ca un pantof sa fie non alunecos este si faptul ca datorita expunerii la medii alunecoase, in salile de operatii sau in timpul ingrijirii cu medicamente al pacientilor, personalul medical poate aluneca si se poate lovi.
Marime si forma
In cazul in care un pantof nu are forma corespunzatoare, atunci acesta va cauza besici, bataturi si implicit discofort in mers. Mersul pe jos va parea greoi si implicit va fi un motiv pentru a reduce din eficienta personalului medical. Modivul pentru care o cariera in domeniul medical este o cariera grea este si expunerea la pericole, la substante chimice si la accidente sau echipamnete grele. Medicii care opereaza trebuie sa se asigure ca au stabilitate pe pantofi si timpul pe care il petrec in sala de operatie nu este unul inconfortabil si cu dureri de spate.
O buna alegere care trebuie sa se ia in considerare in alegerea pantofilor este si marimea pantofului. Un pantof prea mare ingreuneaza mersul, iar un pantof cu o marime mai mica cauzeaza dureri, dificultati in mers si implicit bataturi. Degetele de la picioare se pot umfla si se cauzeaza dureri, ce impiedica deplasarea. Este foarte important ca un pantof sa respecte calitatea, latimea si marimea la picior a posesorului.
Saboti medicinali din cauciuc
Exista o multime de optiuni prin care cineva se poate bucura de munca sa in domeniul medical, iar imbracamintea si incaltamintea sunt aspecte care ies in relief, pe langa altele. In timp ce pantofii de piele sunt prima optiune dorita, pantofii sau sabotii din cauciuc sunt mai accesibili in aceste zile si sunt mult mai absorbiti de cei din domeniu.