cafea

Sondaj: tu de ce preferi cafeaua

Auzim tot mai des ca o ceasca de cafea insoteste orice moment al diminetii. De ce? De ce o cafea? Raspunsul ar tine clar de placerea gustului insa dincolo de asta tine de o serie de motive pentru care o cafea este de preferat.

  • Este diversa. Daca iti cauti acel ceva nou in viata ta cafeaua va face parte din alegerile tale. Pentru ca aceasta vine in diverse optiuni, de la cea cu lapte, machiatto sau fara zahar.
  • Unii o considera cool. O ceasca de cafea ce o porti cu tine la munca te poate defini ca acel om ce are un tabiet, cel care si-a permis sa se rupa din timpul sau pentru a servi o cafea.
  • Se spune ca stimuleaza asa ca o cafea de dimineata iti face ziua si mai ales dimineata una mai placuta. Efectul de energizare in primul rand se vede dupa 20 de minute.
  • Imbunatateste stare, tranzit, rezistenta. Nu tine numai de oboseala pe care o alungi prin consumul de cafeina ci si de modul in care iti stimulezi organismul sa arda cat mai multe calorii, ideala cand tii dieta, te ajuta si in procesul de digestie si tranzit.
  • Contrar a ceea ce cred unii o cafea te poate linisti. Iti da o stare de bine pe care nu ti-o poti explica candva. Cercetatorii au descoperit ca in lista de beneficii ale cafeinei se numara si ceea ce tine de actiunea unui antidepresiv.
  • Pentru ca este acel tip de bautura ce o consumi de placere insa are si un aport de substante benefice. Pentru cei care nu stiu o cafea contine o cantitate de vitamina B5 si 2, potasiu de asemenea.

Bautura calda care iti insoteste diminetile. Multi au dezvoltat un tabiet, un ritual al diminetilor, acela de a consuma o cafea in drum spre serviciu spre exemplu. Fie calda fie rece desi mai rar se prefera astfel, cafeaua este pentru fiecare doritor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *