Orice disputa la birou trebuie sa aiba un fundament solid. Cu alte cuvinte nu iti permiti sa fii calcat/a in picioare insa in egala masura trebuie sa te gandesti ca nu esti oricand in aria ta de confort. Asa ca mai bine eviti certurile de vreme ce nu iti fac bine si mai cu seama ar putea declansa un adevarat conflict.
In momentul in care vine vorba de o cearta sau pur si simplu de o discutie contradictorie cel mai bine este sa eviti ca anumite ganduri sa fie expuse pur si simplu. Prefera sa tii cont de toate acestea cand esti in public, adica cu anumiti colegi. Orice discutie care te afecteaza, chiar si o masura privind programul spre exemplu reprezinta un motiv in plus pentru care ti-ai dori sa discuti in privat cu superiorul tau, oricare ar fi acela.
Mai mult decat a avea parte de o discutie cu cel care conduce departamentul trebuie sa tii cont de atitudinea pe care o ai. Esti vazut in mod egal cu ceilalti asa ca nu poti cere totul preferential pentru tine. Asadar, un ton calm si efectiv cu punctul pe „i” inseamna sa fie centrul de interes al intregii discutii. Si pentru ca nu vei fi un copil rasfatat care efectiv se cearta cu un adult nu tipa si nu crea scene demne de filme. In mintea ta te si vezi trantind usa cu forta insa modul in care iti reversi nervii nu este tocmai ceea ce iti doresti ca si urmari pe termen lung.
Care sunt motivele pentru care iti doresti sa schimbi ceva? Care este motivul pentru care iti doresti sa spui ca nu esti de acord cu noul program sau cu noile masuri in general vorbind? De aici trebuie sa plece intreaga filozofie.