Ziua Inimii

4 mai este declarata oficial ca fiind Ziua Inimii, ziua in care se sarbatoreste nu organul sau  nu numai el, nu iubirea ci puterea celei care cu cateva grame ne ajuta sa traim. Daca sunt organe de care ne putem lispi inimia este absolut necesara. Si pentru ca este un bun prilej de a sti mai multe despre asta iata cateva aspecte interesante despre sistemul sau de functionare:

  1. Inima se formeaza si bate incepand cu saptamana 4 de conceptie. Aceasta nu se opreste decat in caz de moarte, functionand toata viata.
  2. Daca vitaminele si mineralele sunt cele care aparent ajuta la buna functionare a organismului intr-o oarecare masura acestea sunt un inamic pentru inima. S-a dovedit faptul ca pot afecta inima si creste riscul de a dezvolta boli cardiace si de cancer chiar.
  3. Inima nu produce zgomot in bataile sale ci valvele fac asta.
  4. Te-ai gandit de cate ori bate inima ta? Daca e sa contorizezi un adult fara probleme de sanatate are 72 de batai de inima pe minut. Asta inseamna 100,000 de batai in fiecare zi si 3 milioane 600 de mii de batai intr-un an. Doar imagineaza-ti cata „munca” depune inima ta.
  5. Intr-o corelatie ciudata se pare ca orgasmul are un rol important in a tine inima sanatoasa. In acest sens reduci riscul de a dezvola bolile de inima cand ai cel putin 3 orgasme in fiecare saptamana.
  6. Corpul uman are nevoie de inima pentru a trai insa inima poate fi si independenta de noi. Cu alte cuvinte cu ajutorul aparatelor aceasta poate fi sustinuta in a fi un organ viabil; inima va bate in continuare si dupa ce este scoasa din corp.
  7. Inima este si o sursa de energie. Puterea ei se aseamana cu energia ce s-ar putea folosi la conducerea unui camion pentru un traseu de 32 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *