Despre dovleac se stie ca este original in America de Sud si ca a inceput sa fie cunoscut in Europa abia spre sfarsit de secol XVI. Acesta a fost transportat pe vase de catre colonistii spanioli. Mai tarziu, respectiv cu un secol, in Austria se descoperea aurul verde, ceea ce cunoastem astazi sub denumirea de ulei de dovleac.

Nu a durat mult de la descoperirea sa pana sa i se duca numele in lung si in lat, iar asta se intampla datorita proprietatilor deosebite pe care uleiul le prezinta si mai ales a celor curative. Spunea pe vremea sa Maria Theresa, imparateasa austrica, despre cum uleiul de dovleac este un elixir unic, ce poate fi considerat deosebit de pretios in alimentatie si prepararea unor mancaruri gustoase. De asemenea, aceasta il recomanda a fi utilizat si in calitate de medicament. In timp, uleiul a inceput sa fie emblematic in arta culinara din tari precum Croatia, Austria sau Slovenia.

Proprietatile si calitatile uleiului de dovleac

Despre motivele pentru care ar trebui sa ai in vedere consumul de ulei de dovleac s-ar putea spune multe. Il gasesti in prezent la scara larga, astfel ca procurarea sa nu constituie nici pe departe o problema. Trebuie sa iti doresti numai sa il cumperi. Preturile difera, in principal dupa producator, dupa calitate, cantitate si alte astfel de detalii.

Un nume de referinta pe piata de profil, respectiv in magazin care se remarca prin uleiurile inalt calitative pe care le ofera este Elixir. Acesta pune la dispozitia publicului larg, printre altele si ulei de dovleac, obtinut in mod rafinat din seminte nedecorticate si totodata neprajite. Acestea trec printr-un proces minutios si sunt utilizate inteligent, produsul final fiind obtinut prin presare la rece.

Este apreciat pentru faptul ca vizeaza exclusiv calitatea, astfel ca producatorul respecta cu fidelitatea traditia referitoare la presarea la rece. In acest mod este sintetizata eficient totalitatea elementelor biologice active pe care le contin semintele de dovleac. Altfel spus, procesul reprezinta modul cel mai sanatos de a pastra nutrientii uleiului provenit din seminte.

Cum se desfasoara procesul? Nu o sa insist pe asta prea mult. In fapt, este vorba despre strivirea semintelor pana in punctul in care toata seva uleioasa din acestea este extrasa. Pana in prezent reprezinta calea optima de a pastra continutul nutritional insemnat al acestora – complexul de vitamine B, vitamina A, precum si vitaminele D, E si K.

Daca ai nevoie de motive suplimentare pentru care sa ai in vedere introducerea uleiului de dovleac in alimentatie, afla ca acesta constituie o sursa insemnata de Omega 3, Omega 6 si Omega 9. In conditiile in care aceste grasimi cu greu le obtii din produsele alimentare obisnuite de consum, s-ar putea sa iti surada tot mai mult ideea de a consuma ulei de dovleac.

O sa continui prin a mai enumera cateva dintre beneficiile, respectiv substantele benefice continute de acest elixir. Il poti utiliza cu succes atat in ceea ce priveste alimentatia (pentru continutul de flavonoide, fosfolipide, carotinoide, acizi grasi monosaturati si polisaturati), cat si in ceea ce priveste diverse remedii terapeutice sau cosmetice. Se deosebeste de alte tipuri de ulei si prin faptul ca favorizeaza o absorbtie integrala in organism, perioada de timp in care se intampla asta fiind una destul de scurta.

Desigur ca as mai putea astfel continua cu numeroasele beneficii pe care le are uleiul de dovleac asupra organismului uman, insa nu ar fi mai interesant sa le descoperi personal? Poti comanda ulei Elixir in diverse cantitati, la un pret avantajos de pe uleielixir.ro.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *